dinsdag 27 november 2012

Champignonragout

Ik ben bepaald geen culinair wonder maar sommige dingen lukken me wel aardig.
Dit recept maak ik al een jaar of 15 denk ik en het blijft lekker.

Voor twee personen:

ingredienten:
olijfolie
1 ui
250 gr champignons
50 gr boter
2 volle eetlepels bloem
1/2 bouillonblokje
1 glas water

bereidingswijze:

Doe de olie in een koekenpan.
Snijd de ui in reepjes en fruit ze in de olie.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze mee.
leeg de pan op een bord (incl bakvocht).

Smelt de boter in de koekenpan.
Voeg twee volle eetlepels bloem toe en roer het met een garde door de boter tot alles opgelost is.
Voeg een glas water toe en roer tot het een romig papje wordt.
Verkruimel het halve bouillonblokje boven het papje en meng het goed door het papje.
Gooi de inhoud van het bord bij het papje en meng het geheel goed door.

Erg lekker over volkoren spagetti, rijst of geroosterd bruinbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen