vrijdag 9 november 2012

Groenterösti

Ingredienten:
4 grote aardappels
1 flinke ui
1/2 rode paprika
2 eetlepels mais
2 eetlepels doperwten
peper
zout
boter
olijfolie

en een koekepan met deksel

bereidingswijze:
Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp
Snijd de ui en de paprika in kleine stukjes
Meng aardappel, ui, paprika, mais, doperwten en peper en zout door elkaar

Smelt een flinke klont boter in de koekepan
Voeg een flinke scheut olijfolie toe
voeg als alles heet is het aardappelmengsel toe
en druk het even aan met de bolle kant van een lepel
leg het deksel op de pan
en bak het mengsel op een laag vuur +- 20-30 minuten goudbruin
(de tijd is afhankelijk van de pan en de dikte van de laag rösti)
het is belangrijk dat de koek langzaam gebakken wordt zodat ie goed kan garen en niet aanbrand.
keer de röstikoek om (met behulp van het deksel)
en bak de andere kant op dezelfde wijze
Voor kant twee heb je waarschijnlijk minder tijd nodig omdat die al doorgegaard is

Deze hoeveelheid is ruim voldoende als maaltijd voor 1 persoon
of voor twee personen met een salade en evt iets vlezigs erbij

Nb mijn ervaring is dat dit gerecht beter in een antiaanbakpan gebakken kan worden dan in een gewone stalen pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen