donderdag 14 maart 2013

Kroonappels voor Coaches4juniors


 

Coaches4Juniors van ContourdeTwern

Doel initiatief

Vrijwilligers inzetten om jongeren die het moeilijk hebben weer terug in hun eigen kracht te zetten. De vrijwilliger bouwt een vriendschapsband op met de jongere en ondersteunt deze bij het opgroeien. Het gaat hierbij om jongeren waarbij aandacht van ouders even ontbreekt en/of een klein sociaal netwerk hebben.

Betekenis initiatief

Door de inzet van de vrijwilligers bij jongeren, laten we jongeren positieve ervaringen opdoen die ze door omstandigheden vaak niet ervaren. Jongeren worden zo weer krachtiger en staan na de begeleiding positiever in het leven. Er wordt in een aantal gevallen voorkomen dat jongeren uitvallen op school, in de professionele hulpverlening belanden, geisoleerd raken, het criminele pad opgaan, etc.

Waarom winnen

Jongeren zijn onze toekomst en op zich is dit al reden genoeg om dit positieve initiatief te laten winnen. Maar daarbij ook: iedereen vindt het prettig om een maatje te hebben. Zeker als je een jongere bent tussen de 7 en 17 jaar. Een periode waarin er veel gebeurt. Met dit initiatief zorgen wij ervoor dat iedere jongere in de gelegenheid gesteld wordt om een maatje te hebben! Zorg jij ervoor dat wij nog meer jongeren kunnen helpen? Super!

 
 
-----------------------------------------------------------
 
Afgelopen week is Coaches4Juniors aangemeld voor Kroonappels van het Oranje Fonds in de categorie Jeugd.
Voor degene met de meeste stemmen zijn er geldprijzen te winnen tot een bedrag van wel EUR 50.000,00. Deze kunnen we heel erg goed gebruiken.
Winnen doe je niet zo maar, daar heb je stemmen voor nodig.
Komend weekend kan er gestemd worden via www.kroonappels.nl (van vrijdagmorgen, 15 maart 9:00 uur tot en met zondagavond, 17 maart 20:00 uur). Kijk naar initiatieven in Tilburg en geef ons jouw stem! Vraag ook andere mensen uit je omgeving om te stemmen op een van onze initiatieven. Hoe meer stemmen hoe meer kans!
 
-------------------------------------------------------
 
Aan dit megagoeie project werk ik ook mee.
Ik hoop dat er veel mensen op stemmen zodat dit werk voortgezet kan blijven worden.
 
Nb op de website zet je rechts in het witte vlakje: Tilburg.
Dan klik je op: bekijk de initiatieven.
Op pagina twee zie je een foto van een lama en een meisje in een paarse jas en een vrouw in een blauwe jas.
Dat is ons project.

nagekomen bericht, helaas mag ik er zelf niet op stemmen omdat ik niet in Tilburg woon.
beetje kortzichtig van het Oranjefonds
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Dat getuigt inderdaad van enig provincialisme - ik wilde stemmen op een initiatief in Landgraaf - paar 100 kilometer verderop (dat ken ik beter dan veel dingen hier uit de plaats......)

    BeantwoordenVerwijderen