zaterdag 4 mei 2013

Lentetuin

Doordat het zo lang koud bleef duurde het even voor de tuin opgang kwam, maar nu is het niet bij te benen, elke dag ontdek ik nieuwe dingen.
En daarnaast kan ik het onkruid ook even niet bijbenen, ook al probeer ik elke dag een stukje te doen.
Niet alle onkruid hoeft van mij weg trouwen, zo vind ik al die verschillende mosjes prachtig, heb ik vrijwillig distels geplant en laat de digitalis met liefde staan omdat ie zo fraai is.

Sinds ik hier woon is de tuin aardig op de schop gegaan en die aardverschuivingen zorgen er blijkbaar voor dat er ook dit jaar weer vanalles tevoorschijn komt wat ik nog niet eerder gezien had.
Anemoon (Anemone coronaria 'The Bride')*

Wolfsmelk (Euphorbia Polychroma) *

Maarts Viooltje (Viola Odorata)*
 
Ik ben er nog niet uit wat ik met de middencirkel wil doen.
vorig jaar heb ik er een beetje op gemoestuint, maar dat was behalve de pluksla, niet zo'n succes.
Die sla mag blijven, ik heb nog zaad, en wat is er nu leuker dan eten uit je eigen tuin?

Ook verwacht ik dit jaar meer fruit te oogsten dan vorig jaar, alle struiken en de perenboom zijn nu duidelijk aangeslagen.
Sommige komen nog uit mijn vorige tuin anderen heb ik afgelopen twee jaar nieuw gekocht of gekregen.
Alleen het appelboompje heeft dit jaar alweer geen bloesem.

* benamingen met dank aan het tuinforum


2 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, dat de natuur tot leven komt? Hier begint ook alles te groeien. De bollenvelden zijn 3 weken geleden tegelijkertijd gaan groeien en bloeien. Ik heb het nog nooit gezien dat narcissen en tulpen tegelijkertijd bloeien! :) Ik moet nodig ook eens aan de tuin beginnen. Vandaag een goede reden.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja prachtig en het gaat zo snel allemaal.
  Mijn tuin is door de vorige bewoner zo ingericht dat er het hele jaar door elke week iets nieuws te voorschijn kwam, maar dat loopt dit jaar dus anders.
  Veel bollen die allang gebloeid hadden moeten hebben zijn nog maar sprietjes, maar ik heb wel al klaprozen, die de vorige jaren toch echt later waren.
  Ik probeer elke dag een beetje in de tuin te doen, maar moet een inhaalslag zien te maken want ik lig een paar maanden achter op schema.

  Verwonderlijk blijft het dat er nu nog allerlei tevoorschijn komt wat ik de afgelopen twee jaar niet eerder gezien heb, zoals de annemonen in meerdere kleuren.
  En hoe snel braak liggende stukjes spontaan volgroeien met vanalles en nog wat.

  BeantwoordenVerwijderen