dinsdag 1 oktober 2013

Energietest

Op lang leven je huis kun je je kennis van energiebesparing testen.

Hoe is het gesteld met jouw kennis, gedrag en ambitie? Welk energielabel krijg je van ons? En komt dat overeen met wat je zelf dacht? Lees hieronder jouw uitslag.

Jouw energielabel

Je komt als energielabel C uit de bus. En je schat jezelf ook in als label C. Klopt als een bus! Met je zelfkennis is dus niks mis. Maar je hebt nog wél ruimte voor verbetering. Wij hopen je te inspireren om energiezuiniger te leven. Je huis knapt er een stuk van op. En jij ook.

Jouw kennis

Je kennis over energie besparen kan nog wel een stuk beter. En dat terwijl je heel gemotiveerd bent! Met jouw inzet is het niet moeilijk om je kennis te vergroten. En dan wordt het ook makkelijker energie en geld te besparen. Succes!

Jouw gedrag

Jij bent op de goede weg: je vindt milieu en energie besparen belangrijk en scoort met jouw gedrag, ofwel jouw CO2 uitstoot in de middenmoot. Prima! Omdat je motivatie zo hoog is, wil je misschien nog wel wat verbeteren aan je energiezuinigheid? Nou, dat kan! Met onze handige tips en praktische voorbeelden kom je vast weer een stapje verder op de energieladder!

Jouw huis

Uit de test blijkt dat jij huurt. Als huurder heb je soms het gevoel dat je weinig kunt doen om je huis energiezuinig te maken. Voor grote investeringen - zoals isolatie, vervangen van de cv-ketel en het plaatsen van zonnepanelen, kun je bij je verhuurder of woningcorporatie navraag doen naar de mogelijkheden. Maar als huurder kun je een aantal dingen gewoon zelf doen. Heb jij bijvoorbeeld al radiatorfolie aangebracht achter de verwarming? Daarmee bespaar je al veel energie en verbeter je jouw wooncomfort. Binnenkort nog meer tips! Dus houd je mailbox in de gaten.

Jouw voornemen

Eigenlijk ben je al begonnen met energie besparen door de test te doen. En met jouw voornemen vaker een trui aan te doen en de verwarming laag. Wat goed! We slaan jouw goede voornemen op in de Lang Leve Je Huis-capsule en bewaren deze zorgvuldig voor je. Een half jaar maar liefst, waarin je van ons elke twee weken een mail met tips en adviezen ontvangt. Een stok achter de deur? Dat hopen we. Maar we hopen je vooral ook te inspireren op een praktische en laagdrempelige manier. In grote en kleine stappen. Net wat bij jou past, want we houden rekening met jouw persoonlijke (woon)situatie. Over een half jaar openen we dan jouw capsule. Hang jij dan de slingers op in jouw duurzame huis? Veel plezier!

Dit was mijn uitslag en daar ben ik best wel tevreden over.
Nu probeer ik ook al jaren om bewuster om te gaan met energie.
Korter douchen, verwarming lager dan vroeger en een kleedje op de bank om tijdens het tv kijken onder te kruipen.
Op één ding lukt het me nog steeds niet om te besparen, en dat is de computer, die zo'n 35% van mn energieverbruik opslurpt.
Bij de voornemens waar je uit kon kiezen stonden alleen dingen die ik al deed, dus dat was niet zo moeilijk.

1 opmerking:

  1. Inmiddels gebruik ik voornamelijk een tablet en dat scheelt heeeeeeeeeel veel

    BeantwoordenVerwijderen