zaterdag 28 april 2018

Moet je DAT zien!!!

Als ik, nog in mijn uitbundige oranje outfit, op Koningsdag 's middags de supermarkt binnen loop, hoor ik achter mij een felle stem: "Moet je DAT zien!!!".
Als ik me omdraai, om te zien wat er te zien valt, staat daar een kleurloze jonge vrouw.
Ze trekt haar partner aan zijn mouw en met een spottende blik en felle hoofdknik naar mij brult ze nogmaals door de winkel: "Moet je DAT zien!!!".
Gevolgd door een hoop onverstaanbaar gesmiespel.
Ik kijk haar alleen maar even aan en loop weg.


Maar eenmaal thuis blijft het me dwars zitten.
Waarom zei ik niet tegen haar dat "DAT" oren heeft?
Dat "DAT" een mens is.
Dat "DAT" gevoel heeft.

Waarom trek ik me überhaupt nog steeds wat aan van dit slag kleine mensen?


9 opmerkingen:

 1. Geen idee waarom je je er iets van aan trekt, maar mensen die dit soort opmerkingen plaatsen zijn meestal gewoon jaloers. In dit geval waarschijnlijk omdat zij zelf niet op Koningsdag in vrolijk oranje durft rond te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, te vroeg op "publiceren" gedrukt, ik wilde nog toevoegen dat dit dus HAAR probleem is, NIET HET JOUWE!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is meer een combinatie van factoren.
  Sinds ik in het zuiden woon krijg ik wel vaker dergelijke opmerkingen.
  Het is hier blijkbaar heel normaal om luidkeels over iemand te praten waar die bij staat.
  Ik ben ongeveer 1,5 kop groter dan de gemiddelde dorpsgenoot en in alle opzichten flink uit de kluiten gewassen.
  En blijkbaar is dat een vrijbrief om maar vanalles uit te kramen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt schreeuwers en luisteraars en die laatste storen zich aan schreeuwers. Maar veranderen kun je ze nooit, dat is verspilde energie, laat het los want het levert miet op.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat vraag ik me ook af? De volgende keer zeg je: Mooi hé , ik feest nog even door!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vraag me echt af of iemand die zoiets hardop roept ze wel alle 100 op een rijtje heeft. Of er schort vreselijk veel aan de opvoeding. Of (en helaas is het dat vaak) een combinatie. En hoe vreselijk hard pesterij ook aan kan komen,het is en blijft het bewijs dat er iets schort aan de pester.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bekrompen dorpswijven, die zulke dingen roepen. Zoals meerdere reageerders hier al aangeven: het zegt meer voor haar dan over jou. Desondanks snap ik je woede en irritatie over het feit dat je altijd pas achteraf de goede woorden weet te vinden om zo'n figuur op haar nummer te zetten. Aanvallen komen altijd onverwacht en het is bijna onmogelijk om je er helemaal tegen te wapenen, tenzij je van steen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou jaaaa, het moet toch niet gekker worden! Ik vind het tegenwoordig zo raar dat mensen maar denken dat ze alles moeten uitkramen wat ze denken. Maar dat je uberhaupt iets denkt van een ander vind ik al vreemd. Leven en laten leven, denk ik dan.
  En dat je je er niets van aan moet trekken is makkelijk gezegd. Ik zou dat ook niet leuk vinden. Een dikke virtuele knuffel voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zou ze daar mee bedoelen? WAT een idiote reactie - ongeacht wat ze bedoelde. Misschien bedoelde ze wel: Wat mooi - maar dan nog! Mijn reactie op dat soort uitingen is vaak (als het een jongere betreft): Goh, waren je ouders te belabberd om je op te voeden? Want het is duidelijk een gebrek aan opvoeding, empathie, fatsoen, om je zo te uiten!

  BeantwoordenVerwijderen