Ik kreeg laatst een berichtje van de uitbus, dat er nog plaatsen vrij waren voor een chocolade workshop bij Twente Decadente.
Daar had ik me deze keer nog niet voor opgegeven omdat ik vorig jaar al geweest was en ik een ander ook wat gun.
Maar als er dan toch nog plaats is, dan wilde ik nog wel een keertje.
Bij aankomst stond er echter iets anders voor ons klaar.
We stonden geboekt voor chocoladefondue ipv een workshop.
Ergens was iets misgegaan.
Dat was niet meer om te zetten.
Na de eerste teleurstelling besloten we er toch gewoon het leukste van te maken.
Toen de chocolatier van onze teleurstelling hoorde was ze zo lief om het eea te komen vertellen over chocolade.
Op de foto zie je een replica van de cacaopeul.
Daarin zitten de cacaobonen waar cacaopoeder en cacaoboter van gemaakt wordt.
Ondertussen werden er allerlei lekkernijen op tafel gezet.
We kregen warme chocolademelk.
Er stonden brandertjes met gesmolten chocolade op tafel.
Daarin konden we koekjes en fruit dopen.
Verder waren er nog huisgemaakte bonbons, chocolaatjes, platte mergpijpjes, versierde bitterkoekjes en voor de afwisseling een schaaltje hartige hapjes.
Chocoladefondue is heerlijk, maar ook erg machtig.
Je bent heel erg snel verzadigd.
Al met al werd het toch een gezellige middag.
Thuisgekomen bleken mijn fotos nogal mislukt.
Ik had m'n oudste tablet bij me en die begint het nu toch wel te begeven.
Daar komt binnenkort een betere oplossing voor.