maandag 8 juni 2020

Wij mogen niet op tafel .....

.. als de mensen eten, maar we zitten er wel graag gezellig bij.





En  dan gedragen we ons keurig.

6 opmerkingen:

  1. Oh, dit is toch schattig!!! Ik ben, nee was, een hondenmens. Toen we in ons vakantiehuisje woonden, namen we de poes mee die bij ons in de tuin was komen wonen. Ze was geweldig, we noemden haar vaak een halve hond. Onbewust gaven we haar commando's zoals bij de honden. Bijvoorbeeld zitten voordat je eten krijgt. Op tafel of aanrecht kwam ze nooit, maar de vensterbank vond ze geweldig.Helaas is ze vorige maand overleden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Och wat jammer.

      Ik ben geen hondenmens.
      Vind ze wel leuk hoor, maar hou niet van commanderen

      Verwijderen
    2. Commando klinkt ook heel erg streng, maar een hond is een roedeldier, en is het meest gelukkig als de roedelleider duidelijk is. En dat is vooral consequent zijn (dus niet in het weekend op de bank mogen maar doordeweeks niet). Ik vulde de voerbakken, zei helemaal niets, laat staan dat ik een commando uitsprak, de honden (en dus later ook de poes) hadden heel snel door dat ze die bak met voer pas kregen, als ze rustig zaten, en niet als ze gingen springen/blaffen.
      Het is stil in huis, langzaam maar zeker wennen we daaraan. We willen uiteindelijk wel graag weer een poes in huis, en die zal uit een asiel komen, maar ivm Corona wachten we daar nu even mee.

      Verwijderen
    3. Piep heeft jaren lang alles bij elkaar gekrijst als het etenstijd was.
      Gelukkig is dat nu een stuk minder.
      Ze is al aardig op leeftijd en ik moet nu goed opletten dat Lolo haar voer niet op eet.
      Lolo wordt nl erg dik van Pieps voer, maar Piep raakt ondervoed van Lolo's voer.
      Maar natuurlijk vindt Lolo Pieps voer veel lekkerder.

      Verwijderen
  2. Wat schattig toch, maar ze gedragen zich keurig! Die van ons doet het soms ook, maar ze lust niets anders dan haar eigen voer...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn meestal niet zo braaf als het om eten gaat, maar die opstapjes hebben iets magisch voor ze om duistere reden.

      Verwijderen