maandag 6 januari 2025

Zuurkoolvloppen

 

Bijgerecht voor 4 personen, 

of hoofdgerecht voor 2 personen:


8 plakjes bladerdeeg
250 gram zuurkool
Klein blikje ananasstukjes
Halve rookworst
Handje rozijnen
Gemalen beschuitje of wat kant en klare paneermeel

Wel de rozijnen in warm water.
Laat de zuurkool en de ananas goed uitlekken.
Knijp daarna de zuurkool goed uit en dep 
de ananas met keukenpapier of een 
schone theedoek om zoveel mogelijk 
vocht kwijt te raken.
Snij de rookworst in smalle plakjes.
Leg vier plakjes bladerdeeg op een stuk bakpapier.
Bestrooi ze met paneelmeel.
Meng de zuurkool, ananas, rozijnen en rookworst  
door elkaar en verdeel het 
mengsel  over de plakjes bladerdeeg.
Leg de andere 4 plakjes bladerdeeg nog bevroren hier bovenop.
Je kunt nu kiezen of je ze eerst laat ontdooien en aan de onderste plakjes
plakt met een beetje water of dat je ze
zo in de oven zet.
15 min op 225 bakken.
Dan keren en nog eens 10 min
.

4 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker. Ik denk dat ik de zuurkool eerst zou afspoelen om de ergste zure smaak te verwijderen. Ik ga het proberen, groeten, Elisa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje voor dit leuke en naar mijn smaak lekker recept .Ga ik zeker ook maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga hem onthouden voor als de familie met 2 pubers langskomen. Makkelijk voorbereiden en ook vega te maken.

    BeantwoordenVerwijderen