Bijgerecht voor 4 personen,
of hoofdgerecht voor 2 personen:
8 plakjes bladerdeeg
250 gram zuurkool
Klein blikje ananasstukjes
Halve rookworst
Handje rozijnen
Gemalen beschuitje of wat kant en klare paneermeel
Wel de rozijnen in warm water.
Laat de zuurkool en de ananas goed uitlekken.
Knijp daarna de zuurkool goed uit en dep
de ananas met keukenpapier of een
schone theedoek om zoveel mogelijk
vocht kwijt te raken.
Snij de rookworst in smalle plakjes.
Leg vier plakjes bladerdeeg op een stuk bakpapier.
Bestrooi ze met paneelmeel.
Meng de zuurkool, ananas, rozijnen en rookworst door elkaar en verdeel het
Leg vier plakjes bladerdeeg op een stuk bakpapier.
Bestrooi ze met paneelmeel.
Meng de zuurkool, ananas, rozijnen en rookworst door elkaar en verdeel het
mengsel over de plakjes bladerdeeg.
Leg de andere 4 plakjes bladerdeeg nog bevroren hier bovenop.
Je kunt nu kiezen of je ze eerst laat ontdooien en aan de onderste plakjes
plakt met een beetje water of dat je ze
zo in de oven zet.
15 min op 225 bakken.
Dan keren en nog eens 10 min.
Dan keren en nog eens 10 min.
Klinkt lekker. Ik denk dat ik de zuurkool eerst zou afspoelen om de ergste zure smaak te verwijderen. Ik ga het proberen, groeten, Elisa
BeantwoordenVerwijderenJa dat doe ik ook
VerwijderenDankje voor dit leuke en naar mijn smaak lekker recept .Ga ik zeker ook maken!
BeantwoordenVerwijderenGa hem onthouden voor als de familie met 2 pubers langskomen. Makkelijk voorbereiden en ook vega te maken.
BeantwoordenVerwijderen